w

DIRECT ADVIES: +038 260 00 50

U bent hier: Home » Branches » Bouwtekeningen digitaliseren

Bouwtekeningen digitaliseren: tot in detail gescand

 

Ligt het (gemeentelijke- of stads) archief vol met bouwtekeningen? Door de bouwtekeningen te digitaliseren kies je voor ruimtebesparing, efficiëntie en veiligheid.  

Voordelen digitaal archief

 • Ruimtebesparing
 • Snel gegevens vinden en delen
 • Bescherming tegen schade
 • Optimale beveiliging

Waarom bouwtekeningen digitaliseren?

Bouwtekeningen zijn van groot belang bij onder meer het (ver)kopen, verbouwen of ontruimen van woningen en panden. Wanneer iemand de bouwtekeningen wil inzien, moet het juiste bouwdossier uit het uitgebreide archief worden opgehaald. Dat is een tijdrovend proces dat veel sneller kan.

Daarnaast is het belangrijk dat de vaak gedetailleerde bouwtekeningen goed behouden blijven. Door de bouwtekeningen te digitaliseren, voorkom je dat de tekeningen (verder) beschadigen door zon, lekkage, stof of brand. Ook vind je alle tekeningen en bijbehorende documenten op één overzichtelijke en beveiligde plek.

Door de bouwtekeningen te digitaliseren voorkom je dat deze beschadigen door zonlicht, lekkage of brand

Voordelen digitaal archief

 • Ruimtebesparing
 • Snel gegevens vinden en delen
 • Bescherming tegen schade
 • Optimale beveiliging

Bouwtekeningen scannen voor stad en gemeenten

Is het gemeentelijke- of stadsarchief enorm uitgebreid? Door het digitaliseren van bouwtekeningen en bouwdossiers wordt enorm veel ruimte bespaard. Daarnaast werken werknemers efficiënter doordat in het digitale archief snel en gemakkelijk het juiste dossier of een specifieke tekening wordt gevonden.

 

Scannen en digitaliseren gehele dossiers

Archeio scant en digitaliseert de gehele dossiervorming: bouwtekeningen, bestemmingsplannen, vergunningen, constructieberekeningen, correspondentie, visiedocumenten en nog veel meer. Zo is in één keer het gehele dossier gedigitaliseerd.

 

Perfecte scans

Bouwtekeningen scannen is een nauwkeurig traject. Bouwtekeningen draaien namelijk om details. Archeio werkt met de nieuwste scanapparaten en werkt volgens de modernste scantechnieken. Alle tekeningen en documenten worden in de juiste resolutie en lay-out gedigitaliseerd. Hierdoor ontbreekt er geen enkel detail.

Inventarisering

De hoeveelheid bouwtekeningen en documenten wordt geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt een vrijblijvende offerte toegestuurd.

9
i

Ophalen en scannen

Bouwtekeningen en dossiers worden opgehaald door onze eigen koeriersdienst. Na ontvangst worden ze voorbereid en gescand.

9

Digitaliseren

Bouwtekeningen worden gedigitaliseerd en in de gewenste extensie opgeleverd.

Oplevering digitale bouwtekeningen

Archeio kan de gedigitaliseerde bouwtekeningen in verschillende formaten aanleveren. Daarnaast bieden we 3 verschillende opleveringsmogelijkheden. Kies voor oplevering:

 • In de gewenste extensie/ het gewenste format
 • Via een beveiligde online omgeving
 • Door middel van implementatie in het documentbeheersysteem

Hierin adviseert Archeio altijd voor elke klant individueel wat de beste oplossing is.

Alle digitale documenten doorzoekbaar via OCR-technologie

Een bouwdossier bestaat uit veel verschillende documenten. Het zoeken van een specifieke vergunning of tekening kan veel tijd kosten. Door bouwtekeningen te scannen en digitaliseren en vervolgens OCR-technologie toe te passen, vind je snel het juiste document.

Door middel van OCR-technologie vind je binnen enkele seconden de juiste bouwtekening of vergunning.

De technologie werkt op basis van letter- en nummerherkenning. Door het intypen van een bestandsnaam, nummer, woord, term of zoekwoordcombinatie vind je binnen enkele seconden het juiste document.

Kies voor ruimtebesparing, efficiëntie en veiligheid. Laat de bouwtekeningen in jouw (gemeentelijke- of stads) archief digitaliseren. Neem contact op.

Contactformulier